Η διαδικτυακή πύλη για την υγεία.

Χωρίς Αναισθητικό. Όλα για την υγεία σ'ένα κλικ !!!

Στόχος μας :

Η σοβαρή, έγκυρη, συνεχή ενημέρωση για θέματα υγείας.

Γιατί εμείς

Χωρίς Αναισθητικό προβάλλουμε όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο της Υγείας.

Είμαστε εδώ

για να σας ενημερώνουμε συνεχώς για όλα όσα σας ενδιαφέρουν

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Στόμα και χείλη τα πιο ερωτικά τμήματα του σώματος



Το στόμα και τα χείλη αποτελούν τα πιο ερωτικά τμήματα του σώματος, ενώ τα πιο απωθητικά είναι τα πέλματα των γυναικών και τα μπράτσα των ανδρών, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Νευροεπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Bangor στην Ουαλία και το Πανεπιστήμιο του Witwatersrand, στο Γιοχάνεσμπουργκ, ζήτησαν από 800 εθελοντές από Βρετανία και Νότιο Αφρική να βαθμολογήσουν 41 τμήματα του σώματος με βάση τον ερωτισμό που αναδύουν.

Οι απαντήσεις τους έδειξαν ότι οι άκροι πόδες και οι επιγονατίδες είναι ελάχιστα ελκυστικά από σεξουαλικής απόψεως - εύρημα που καταρρίπτει την ευρέως διαδεδομένη θεωρία ότι τα πόδια έχουν αισθητήρια σύνδεση με τα γεννητικά όργανα, γράφουν στην νευροεπιστημονική επιθεώρηση «Cortex».

Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι οι άντρες συχνά διεγείρονται από τις γυναικείες γάμπες (οι γυναίκες είναι αδιάφορες απέναντι στις ανδρικές), καθώς και από τα χέρια τους (επίσης δεν εντυπωσιάζουν τις γυναίκες).

Επιπλέον, οι άντρες φαίνεται ότι έχουν σχεδόν εξίσου πολλά ερωτικά σημεία με τις γυναίκες - εύρημα που επίσης αντικρούει την πεποίθηση ότι έχουν μόνο ένα (τα γεννητικά όργανα).

«Πολλοί εικάζουν ότι το γυναικείο σώμα βρίθει ερωτικών σημείων και πως το ανδρικό όχι, με εξαίρεση τα γεννητικά όργανα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Όλιβερ Τέρνμπουλ, καθηγητής στη Σχολή Ψυχολογίας του Bangor. «Η έρευνά μας δείχνει ότι αυτό δεν ισχύει».

Εκτός από τα γεννητικά όργανα που ήταν και στα δύο φύλα το πιο ερωτικό τμήμα του σώματος, οι απαντήσεις των εθελοντών για τα υπόλοιπα τμήματα παρείχαν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Στην πραγματικότητα, με βάση τις βαθμολογίες (σε μία κλίμακα από 0 έως 10) που έδωσαν, οι γυναίκες βρίσκουν ιδιαίτερα ερωτικά το στόμα και τα χείλη των ανδρών (τους έδωσαν την υψηλότερη μέση βαθμολογία - 7 στα 10), το εσωτερικό τμήμα των γοφών τους (5,8 στα 10), τον αυχένα και το πλαϊνό τμήμα του λαιμού (5,6 στα 10), τις θηλές (4,8 στα 10) και ακολούθως το κάτω τμήμα της πλάτης τους (2,8 στα 10).

Αντίστοιχα, οι άνδρες θεωρούν ως πιο ερωτικά το στόμα και τα χείλη των γυναικών (τους έδωσαν μέση βαθμολογία 7,9 στα 10), τον αυχένα και το πλαϊνό τμήμα του λαιμού (7,5 στα 10), τις θηλές των μαστών και τους μαστούς (7,3 στα 10), τους γλουτούς (4,5 στα 10) και τους γοφούς (3,5 στα 10).

Ως το λιγότερο ερωτικό τμήμα ανεδείχθησαν τα ανδρικά μπράτσα και τα γυναικεία πέλματα και δάκτυλα των ποδιών, με μέση βαθμολογία μόλις 1 στα 10 για το καθένα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα αυτά ήταν απρόσμενα σταθερά και ίσχυαν ανεξαρτήτως φύλου, φυλής και σεξουαλικού προσανατολισμού των εθελοντών.

«Αυτό που δείχνει η μελέτη μας είναι ότι οι εκλαμβανόμενες ως ερωτογενείς ζώνες του ανθρώπινου σώματος είναι κοινές στους κατοίκους δύο πολύ διαφορετικών ηπείρων, ανεξάρτητα από το αν ο ερωτηθείς είναι μια μεσήλικη γυναίκα που ζει στο Λονδίνο ή ένας ομοφυλόφιλος νεαρός που ζει σε ένα χωριό της Αφρικής», είπε παραστατικά ο δρ Τέρνμπουλ.

«Αυτό υποδηλώνει ότι οι ερωτικές προτιμήσεις όσον αφορά το ανθρώπινο σώμα είναι εγγενείς, του εγκεφάλου, και δεν βασίζονται στα βιώματα ή τον τρόπο ζωής κάθε ανθρώπου», πρόσθεσε.

Χάρη στα νέα ευρήματα, οι επιστήμονες υποψιάζονται τώρα ότι η σεξουαλική αντίδραση δεν ελέγχεται μόνον από την αίσθηση της αφής, αλλά και από διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου.

«Τα πλάγια του λαιμού έχουν τους ίδιους αισθητήριους υποδοχείς με το μέτωπο, αλλά κανείς δεν είπε ότι είναι ερωτικό το μέτωπο», εξήγησε ο δρ Τέρνμπουλ.
Μένει τώρα να εντοπιστούν αυτά τα τμήματα - κάτι που δεν θα είναι διόλου εύκολο, κατέληξε.



Στην υγειά σας !!!